Gamyball-Apakah maksud nama Gamy BALL? - Gamikro

Apakah maksud nama Gamy BALL? :

Nama pertama Gamy ialah singkatan comel bagi Gamikro. Nama permainan itu ialah versi diubah suai bagi permainan "New Red Ball", yang kami terbitkan dalam pasaran permainan apple-ios 6 bulan lalu daripada syarikat FDG pada 2014.

Apakah yang berlaku kepada nama New-Red-BaLL?

Permainan "baharu-bola-merah" telah diilhamkan oleh permainan telefon lama nokia bola merah. Tetapi pada telefon Nokia, permainan ini tidak mengandungi tanda TM. Atas sebab ini, kami memilih warna merah semasa memilih nama permainan.

Kami menerima amaran dengan e-mel yang dihantar kepada syarikat kami pada 2022-02-11. E-mel itu secara ringkas seperti berikut: "Permainan anda bernama New red ball dan New-red-ball-2 boleh menyebabkan kekeliruan dalam fikiran pengguna dan boleh merosakkan jenama kami. Sila buat perubahan untuk permainan ini". Selepas menerima mesej komunikasi daripada Apple-ios ke arah yang sama, kami menukar nama permainan dan muka bola merah, terutamanya bahagian "Salin Kucing" dalam artikel yang pautan pihak berkuasa Apple sangat mengecewakan. Mungkin pada masa akan datang saya akan menukar nama permainan dan membuat "Copy Cat Ball".

Di manakah masalahnya?

Semasa saya menerbitkan permainan saya pada tahun 2014, saya tidak mengambil kira kemungkinan bahawa permainan akan menjadi jenama persendirian. Terutama kerana perkataan "Bola Merah" ialah nama generik, ia tidak sesuai untuk aplikasi tanda dagangan. Tetapi seperti permainan Super-Mario-Bros adalah jenama yang terkenal di seluruh dunia, nama permainan mula menjadi jenama dan nama red-ball menjadi jenama milik syarikat FDG.

Adakah "BaLL" mungkin nama?

Atas sebab ini, banyak pengeluar permainan terpaksa menukar nama permainan mereka pada tahun 2020. Permainan "Bounce-ball" dan "Hero-ball" adalah contoh yang paling penting dalam hal ini. Kami akan menggunakan mekanik bola melantun dalam permainan yang akan kami buat mulai sekarang, kerana permainan dalam kategori ini, iaitu Platform-Games, sangat popular kerana persamaannya dengan permainan Super-Mario atau Sonic-Hedgehog.

Main permainan dalam talian Percuma (game online): Gold Miner