Gamyball-Mi a Gamy BALL név jelentése? - Gamikro

Mi a Gamy BALL név jelentése? :

Gamy keresztneve a Gamikro aranyos rövidítése. A játék neve a "New Red Ball" játék módosított változata, amelyet 6 hónapja jelentettünk meg az apple-ios játékpiacon az FDG cégtől 2014-ben.

Mi történt a New-Red-BaLL névvel?

Az "új-red-ball" játékot a régi nokia telefonos red-ball játék ihlette. De a Nokia telefonokon ez a játék nem tartalmazta a TM jelet. Emiatt a játék nevének kiválasztásakor a piros színt választottuk.

Figyelmeztetést kaptunk cégünknek 2022-02-11-i e-mailben. Az e-mail röviden a következő volt: "Az Ön New red ball és New-red-ball-2 nevű játékai zavart okozhatnak a felhasználók fejében, és károsíthatják márkánkat. Kérjük, módosítsa ezeket a játékokat." Miután megkaptuk az Apple-ios ugyanilyen irányú kommunikációs üzenetét, megváltoztattuk a játék nevét és a piros golyós arcot, különösen a "Cicák másolása" című részt, aminek a cikkében az Apple hatóságok linkje nagyon kiábrándító volt. Talán a jövőben megváltoztatom a játék nevét, és elkészítem a "Copy Cat Ball"-t.

Hol volt a probléma?

Amikor 2014-ben publikáltam a játékomat, nem számoltam azzal a lehetőséggel, hogy egy játék privát márkává váljon. Főleg, hogy a "Red Ball" szó általános név, nem volt alkalmas a védjegybejelentésre. De ahogy a Super-Mario-Bros játék egy világszerte ismert márka, úgy a játéknevek is kezdtek márkává válni, a red-ball név pedig az FDG cég márkája lett.

A "BaLL" lehetséges név?

Emiatt sok játékgyártónak meg kellett változtatnia játéka nevét 2020-ban. A „Bounce-ball” és a „Hero-ball” játékok a legfontosabb példák erre. Az általunk készített játékokban ezentúl a pattogó-labda mechanikát fogjuk használni, mert az ebbe a kategóriába tartozó, Platform-Games játékok nagyon népszerűek a Super-Mario vagy a Sonic-Hedgehog játékokkal való hasonlóságuk miatt.

Játssz ingyenes online játékot (game online): Gold Miner