Gamyball-Što znači ime Gamy BALL? - Gamikro

Što znači ime Gamy BALL? :

Gamyno ime simpatična je skraćenica od Gamikro. Naziv igrice je modificirana verzija igre "New Red Ball" koju smo objavili na tržištu igara za apple-ios prije 6 mjeseci od tvrtke FDG 2014. godine.

Što se dogodilo s imenom New-Red-BaLL?

Igra "new-red-ball" inspirirana je starom igricom za nokia telefone red-ball. Ali na Noki telefonima ova igra nije sadržavala znak TM. Iz tog smo razloga pri odabiru naziva igre odabrali crvenu boju.

Primili smo upozorenje uz e-poruku poslanu našoj tvrtki 2022-02-11. E-pošta je bila ukratko sljedeća: "Vaše igre pod nazivom New red ball i New-red-ball-2 mogu izazvati zabunu u umovima korisnika i mogu oštetiti naš brend. Molimo izvršite promjene za ove igre". Nakon što smo primili komunikacijsku poruku od Apple-ios-a u istom smjeru, promijenili smo naziv igre i lice s crvenom loptom, posebno odjeljak "Copy Cats" u članku na koji povezuju Appleove vlasti bio je vrlo razočaravajući. Možda u budućnosti promijenim naziv igrice i napravim "Copy Cat Ball".

Gdje je bio problem?

Kada sam 2014. objavljivao svoju igricu, nisam uzeo u obzir mogućnost da igra postane privatni brend. Pogotovo jer je riječ "Crvena lopta" generički naziv, nije bila prikladna za prijavu žiga. Ali baš kao što je igra Super-Mario-Bros brend poznat u cijelom svijetu, tako su imena igara počela postajati brendovi, a naziv red-ball postao je brend tvrtke FDG.

Je li "BaLL" moguće ime?

Iz tog su razloga mnogi proizvođači igara morali promijeniti naziv svoje igre 2020. Igre "Bounce-ball" i "Hero-ball" najvažniji su primjeri toga. Koristit ćemo mehaniku loptice koja skače u igrama koje ćemo od sada praviti, jer su igre u ovoj kategoriji, a to su platformske igre, vrlo popularne zbog sličnosti s igrama Super-Mario ili Sonic-Hedgehog.

Besplatna online igra (game online): Gold Miner